Høgskolen i Oslo og Akershus

5 tips til de som ikke har studieplass til høsten

Del

Hva skal man gjøre hvis man av ulike grunner står uten studieplass til høsten? Her er studie- og karriereveilederens tips.

Onsdag 19. juli kl. 11.00 offentliggjøres tallene fra årets opptak til høyere utdanning i en pressekonferanse med kunnskapsministeren, Samordna opptak og HiOA. Pressen er velkommen, og den vises også direkte på www.hioa.no/tv.

Men hva så med de som ikke har fått studieplass? Studie- og karriereveileder ved HiOA, Trine Neset Brødremoen, har rådene klare.

5 tips til deg som står uten studieplass:

  1. Kom du ikke inn på drømmestudiet, så kan du bruke det neste året til å kvalifisere deg eller forbedre poengsummen din.
  2. Bruk året til noe gøy og nyttig! Arbeidserfaring kan være positivt, og du kan lære mye av å reise. Mange tar også et år på folkehøyskole.
  3. Begynn forberedelsene til neste års studievalg tidlig, slik at du har oversikt over kvalifikasjonskrav og frister, og for å kunne tenke nøye gjennom valget ditt.
  4. Tenk alternative studiemuligheter. Kanskje skal du søke noe annet neste år? Du kan få studie- og karriereveiledning ved HiOA.
  5. Sjekk listen over studier med ledige studieplasser. Den legges ut den 19.juli kl. 9 på samordnaopptak.no. Kanskje finner du drømmestudiet på et annet studiested eller du finner et annet studium som passer for deg.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Studie- og karriereveileder ved HiOA, Trine Neset Brødremoen.
Studie- og karriereveileder ved HiOA, Trine Neset Brødremoen.
Last ned bilde

Om Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i Oslo og Akershus
Høgskolen i Oslo og Akershus
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.hioa.no

HiOA jobbar tett med studentar, profesjonar og arbeidsliv for å bygge eit varmt, klokt og nyskapande samfunn.

Som den største statlege høgskolen i landet, med omlag 18.000 studentar og 1.950 tilsette, tilbyr vi studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

Følg saker fra Høgskolen i Oslo og Akershus

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskolen i Oslo og Akershus på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høgskolen i Oslo og Akershus

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom