Opplysningskontoret for frukt og grønt

5 fargerike påsketips

Del
Påskeferie betyr ekstra fridager. Lange dager som kan brukes til akkurat det du vil. Enten påsken skal tilbringes på ski på fjellet, med båtpuss ved fjorden eller bare hjemme, byr den for de aller fleste på god tid til å kose seg sammen med familie og venner. Noen dager skal kanskje benyttes til å finne frem sykkel og joggesko, mens andre dager kan brukes til å invitere venner til en deilig, lang lunsj i solveggen. Her er noen gode ideer til påskemat som kan passe til alle anledninger:
Enkel og festlig påskedessert: Server fruktsalat med appelsiner i halve appelsinskall. Lag nebb av jordbær, blåbærøyne og eplestjert.
Enkel og festlig påskedessert: Server fruktsalat med appelsiner i halve appelsinskall. Lag nebb av jordbær, blåbærøyne og eplestjert.

Bilmat som frister

Barn i bil kan være en prøvelse på store utfartsdager. Med litt forberedelse kan turen gjøres litt mer spennede, og ikke minst kan humøret holdes oppe både hos store og små. Små konkurranser i bilen er morsomt – hvem kan telle gule biler? Hvilke ord begynner på A? Syng en sang som begynner på S.

Med litt godsaker i beredskap, som trygt kan spises uten fare for kvalme, kan påskeferien få en god start. Skjær opp biter og staver av grønnsaker og frukt som dere alle liker og legg i små bokser eller poser. Fargerikt og nyttig for både kropp og humør.

Turmat på bålet

April er den siste måneden i året hvor vi fritt kan tenne bål. Bruk fantasien og lag spennende bålmat. Mye forskjellig kan pakkes i folie og legges på bålet. Fiskebiter med grønnsaker og litt sitron blir deilig mat, det samme kan gjøres med ulike frukter. Vil du gjøre noe ekstra spennende kan du ta med sjokoladekakerøre i en plastmugge hjemmefra og bake kake i appelsinskallet. Det er få ting som kan slå smakskombinasjonen appelsin og sjokolade. 

Mange starter grillsesongen i påsken, og hva er vel koseligere enn å grille pølser i skibakken sammen med andre. Men husk at toppingen på pølsene kan være så mye mer enn ketsjup og sennep. Hva med mangosalsa, guacamole, tomatsalsa eller coleslaw på pølsene? 

Retter som vil imponere litt

Vår i luften og litt bedre tid enn vanlig? Det er fristende å teste ut noen nye retter og leke litt med maten. Kanskje får du nye favoritter som kan tas med videre inn i hverdagen på andre siden av høytiden.

Smoothiebowl med avokado og mango er en deilig start på dagen. Den kan pyntes med fine mønstere og mange ulike bær og frukter. Bare fantasien setter grenser. Her sørger avokadoen for både næring og metthetsfølelse.

Sprek kyllingsalat til lunsj er både mettende og lett mat. Her kombineres den friske syren fra appelsin med deilig smak av fennikel og rødløk. Smakfull og fristende.

Når du har ferie, er det stas med en dessert. Appelsinsalat smaker friskt og godt, og denne er i tillegg stylet for påske. Morsomt for barna og slett ikke vanskelig.

Påskeappelsinkake passer like godt til ettermiddagskaffen som til dessert, og kan lages uten ovn og gjerne forberedes i god tid før gjestene kommer.

Kosemat

Noen ganger er det deilig å bare ta livet i stille tempo – ingen pynting – ingen prestasjoner, bare fred og ro. På sånne dager kan en solgul gulrotsuppe med appelsin smake godt. Spesielt etter en lang dag i frisk luft. Den er raskt å lage og smaker deilig med lune rundstykker eller ferskt brød til.

Snacks til spill-kvelden

Ingenting er vel hyggeligere enn å samles rundt bordet for å spille spill, og snacks hører med til kosen. Det skal være søtt, salt, det skal være mykt og knasende. Kveldskosen blir best når den er variert og fristende for alle. Et fat med oppkuttet frukt og grønnsaker sammen med litt nøtter blir den beste snacksen.

Påskeegget

Tradisjonelt har påskeegg vært dekorerte hønseegg. Å male på egg er en fin aktivitet for store og små, og det er hyggelig å pynte friske bjørkekvister med egendekorerte eggeskall. Innholdet kan brukes til en deilig frokostomelett.

Vil du sette farge på frokostegget kan du koke det sammen med løkskall, så blir det gult. Med rødløk eller rødbete blir egget rødlig.

Våre moderne påskeegg er som oftest stappfulle med marsipan, sjokolade og andre godterier, og både påskeegg og påskehare er hyggelige tradisjoner.

Lange tradisjoner er hyggelige, men kan moderniseres. Tenk nytt, og fyll egget med noen små eksklusive godbiter av sjokolade, lakris eller andre favoritter. Fyll på med hyggelige og nyttige småting, som en liten kortstokk, en påskekrim, solkrem eller et løfte om en hyggelig opplevelse.

God påske!

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Enkel og festlig påskedessert: Server fruktsalat med appelsiner i halve appelsinskall. Lag nebb av jordbær, blåbærøyne og eplestjert.
Enkel og festlig påskedessert: Server fruktsalat med appelsiner i halve appelsinskall. Lag nebb av jordbær, blåbærøyne og eplestjert.
Last ned bilde
Enkel og festlig påskedessert: Server fruktsalat med appelsiner i halve appelsinskall. Lag nebb av jordbær, blåbærøyne og eplestjert.
Enkel og festlig påskedessert: Server fruktsalat med appelsiner i halve appelsinskall. Lag nebb av jordbær, blåbærøyne og eplestjert.
Last ned bilde
Påske og appelsiner hører sammen. Og hvorfor ikke putte appelsinene i salaten sammen med vårløk, rødløk, fennikel og litt kylling?
Påske og appelsiner hører sammen. Og hvorfor ikke putte appelsinene i salaten sammen med vårløk, rødløk, fennikel og litt kylling?
Last ned bilde
Perfekt bilmat: Skjær opp biter og staver av grønnsaker og frukt som dere alle liker og legg i små bokser eller poser.
Perfekt bilmat: Skjær opp biter og staver av grønnsaker og frukt som dere alle liker og legg i små bokser eller poser.
Last ned bilde
En solgul gulrotsuppe smaker kjempegodt etter en lang dag i frisk luft.
En solgul gulrotsuppe smaker kjempegodt etter en lang dag i frisk luft.
Last ned bilde
I påsken kommer grillen frem, og pølser står ofte på menyen. Husk at toppingen kan være mye mer enn sennep og ketsjup.
I påsken kommer grillen frem, og pølser står ofte på menyen. Husk at toppingen kan være mye mer enn sennep og ketsjup.
Last ned bilde
Kjempegod ostekake med appelsiner. Lag den ferdig hjemme før du drar på påskeferie.
Kjempegod ostekake med appelsiner. Lag den ferdig hjemme før du drar på påskeferie.
Last ned bilde
Snacks til spillkvelden; et fristende fat med oppkuttet frukt og grønnsaker.
Snacks til spillkvelden; et fristende fat med oppkuttet frukt og grønnsaker.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye