Utdanningsdirektoratet

45 søknader om å starte friskole

Del

38 grunnskoler og 7 videregående skoler har søkt om å starte friskole fra høsten 2019.

- I år ønsker over halvparten av søkerne enten å starte opp en livssynsskole eller en skole som er basert på anerkjent pedagogikk som Montessori eller Steiner, sier avdelingsdirektør Einar Simonsen Plahter i Utdanningsdirektoratet.   

I tillegg er det blant annet 9 søknader om å starte opp friskoler med særskilt profil (profilskole). Friskoleloven som kom i 2015, åpnet for at friskoler kan få godkjenning når de ønsker å rette spesiell faglig oppmerksomhet mot et fagområde – som for eksempel realfag - eller idrettsfag.

Det er totalt åtte flere søknader i år sammenlignet med i fjor. 
Søkerne får svar innen 1. februar 2019, og de skolene som blir godkjent kan starte opp tidligst høsten 2019. 

14 godkjente friskoler

Det er 14 friskoler som har fått godkjenning til å starte opp høsten 2018 av de 37 som søkte i fjor. Sammenlignet med i fjor er det færre friskoler som har fått godkjenning. 

Her finner du oversikten over alle søknader: https://www.udir.no/utdanningslopet/private-skoler/aktuelt/45-soknader-om-a-starte-friskole/

Her finner du oversikten over alle godkjenninger: https://www.udir.no/utdanningslopet/private-skoler/aktuelt/14-godkjente-friskoler-i-2018/

Nøkkelord

Kontakter

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Tromsø, Molde og Hamar.

Følg saker fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom