Virke

4 av 10 på juleferie

Del

Tall fra Virke Reise viser at 40 prosent skal ta juleferie i år, noe som er en oppgang fra 35 prosent i fjor. Ikke overraskende tar de fleste juleferie hjemme eller hos familie og venner, men andelen som tar hele eller deler av reisen til utlandet, er svakt økende.

Sverre McSeveny-Åril
Sverre McSeveny-Åril

4 av 10 skal ta juleferie i år, og de fleste, 62 prosent, vil tilbringe ferien hjemme. Av de som skal ta ferie, oppgir 16 prosent at de skal feriere i utlandet. Det er en liten oppgang fra i fjor.

–Vi ser at når julaften ligger gunstig til, velger mange å benytte seg av anledningen og dra en tur til for eksempel syden i juleferien, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør i Virke Reise utland.

Juleferien er fortsatt familieferie nummer en, og hele 94 prosent opplyser at hovedformålet med juleferien er å være sammen med familie og venner. 

Det forventes at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tall fra bransjen tidligere år.

–Blant de som ønsker å feire jul i sol og varme er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene, sier McSeveny-Åril

Kontakter

Sverre McSeveny-Åril, direktør Reise Utland, 917 68 366
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver, 970 16 757

Bilder

Sverre McSeveny-Åril
Sverre McSeveny-Åril
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom