Virke

4 av 10 nordmenn tar påskeferie. Hytta er fortsatt favoritt.

Del

4 av 10 oppgir at de skal ha påskeferie i år. Det viser tall fra Virkes befolkningsundersøkelse. Av disse drar halvparten på privat hytte i Norge.

38 prosent oppgir at de skal ha påskeferie i år. 50 prosent av disse oppgir at de skal på privat hytte i Norge. - De fleste velger hytta fremfor noe annet i påsken, sier direktør for Virke Reise Norge, Line Endresen Normann. - Rekord mye snø legger forholdene til rette for hytteferie på fjellet i år. Nå satser vi bare på at været er på vår side, uansett hvor feriedagene tilbringes, sier Normann.

- 23 prosent av de som tar påskeferie i år oppgir at de skal til utlandet. Spania og Sverige er utenlandsfavoritter for sesongen, sier Robert Hval Straumann, fagsjef for Virke Reise Utland.

Andelen som velger å feriere hjemme i påsken er på 22 prosent, og 20 prosent oppgir at de skal besøke venner eller familie.

- Mange benytter påskedagene til å besøke familie og kjente, og benytter kulturtilbudet på småsteder og i byer, sier Normann.

Familie, venner og aktivitetsferie

- Formålet med påsken er fremfor alt samvær med familie og venner. Dette er den ferien hvor vi prioriterer familie og venner sterkest, kun slått av juleferien, sier Normann. – Det er også den ferien hvor det å utøve aktiviteter står fremst på agendaen.

Undersøkelsen er utført av Opinion/Norstat på vegne av Virke Reise. 

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:
Line Endresen Normann, direktør Reise Norge Virke, 930 93 739
Robert Hval Straumann, fagsjef/stedfortredende Reise Utland, Virke, 915 73 197
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver i Virke, 97016757

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom