KappAhl

38 PROSENT BÆREKRAFTSMERKET MOTE HOS KAPPAHL

Del

På ett år har KappAhl økt sin andel bærekraftsmerket mote med seksti prosent, fra totalt 24 til 38 prosent.

– Vårt målrettede arbeid med bærekraft gir resultater, sier en fornøyd konsernsjef Danny Feltmann, som samtidig understreker at arbeidet fortsetter ufortrødent.

– Målet er å øke andelen bærekraftsmerket mote i våre butikker hvert år. Det er et prioritert mål for KappAhl å få flere bærekraftige plagg i kundenes garderober. Nå er arbeidet kommet et langt skritt videre. 38 prosent av sortimentet er i dag bærekraftsmerket, sammenlignet med for ett år siden da tilsvarende tall var 24 prosent.

– Dette er riktig vei å gå for å skape en langsiktig bærekraftig virksomhet, sier KappAhls konsernsjef Danny Feltmann og fortsetter:
– Bærekraft og lønnsomhet er to sider av samme sak for oss. I 2020 skal all bomull hos KappAhl være bærekraftig og allerede i dag er bomullen for eksempel i KappAhls herreskjorter og i barnekolleksjonen Kaxs 100% bærekraftig. Dessuten er alle plagg i barnekolleksjonen Newbie bærekraftsmerket.

KappAhls målbevisste bærekraftsarbeid er samlet under konseptet ”Future Friendly Fashion”. Her jobbes det med alt fra materialvalg, vannforbruk og redusert bruk av kjemikalier til klespleie og tekstilinnsamling – for å nevne noe.

Mer informasjon om KappAhls bærekraftsarbeid finnes på våre hjemmesider under ”Vårt ansvar”.

For mer informasjon:
Fredrika Klarén, bærekraftssjef. Tlf. +46 704-71 55 58.
Danny Feltmann, konsernsjef. Tlf. +46 31-771 56 61.

For bilder og selskapsinformasjon:
Annelie Lindvall Brunsvik, presseansvarlig KappAhl Norge.Tlf. 930 28 095, annelie.lindvall@kappahl.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om KappAhl

KappAhl
KappAhl
Storgata 37
1607 Fredrikstad

+47 69 36 87 00http://www.kappahl.no/

Om KappAhl
KappAhl vil skape prisgunstig mote med god kvalitet – produsert med respekt og omsorg for mennesker og miljø. I dag er 38% av selskapets produkter bærekraftsmerket. KappAhl grunnlagt 1953 i Göteborg er en av Nordens ledende motekjeder med nærmere 380 butikker i Sverige, Norge, Finland og Polen samt Shop Online. Vår forretningsidé er å tilby prisgunstig mote i egen design alle mennesker. 2014/2015 var omsetningen 4,6 milliarder SEK og antall ansatte cirka 4 000 i åtte land. KappAhl er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

Mer informasjon på www.kappahl.no

Følg saker fra KappAhl

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KappAhl på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KappAhl

KappAhl lar kjente profiler tolke kommende høstkolleksjon18.5.2017 15:00Pressemelding

Fra august, og fremover, slipper KappAhl sine høstkolleksjoner. For å presentere kolleksjonene på en ny måte, har KappAhl bedt kjente profiler om deres personlige tolkning av kolleksjonene. Resultatet ble en spennende og nyskapende blanding-fra papir til ballerinaer. Den 18 mai inviterte KappAhl til utstilling på Bumblebee Studio, Stockholm. Utstillerne var motedesigner Bea Szenfeld, Penny og Anitha Schulman, den norske moteprofilen Janka Polliani, og stylisten Sara Biderman. Profilene fikk frie tøyler til å tolke KappAhl sin høstkolleksjon. Resultatet er alt ifra tolkninger med inspirasjon fra Gatsby til kreasjoner i papir. Utstillingen finnes også tilgjengelig på KappAhl.com.

Lovende designer vinner KappAhl Sustainable Design Contest27.4.2017 09:00Pressemelding

En samlet jury har kåret motestudenten Kim Linghoff til vinner av årets KappAhl Sustainable Design Contest. Vinnerbidraget fokuserer på upcycling eller oppvinning ved å ta vare på garnrester som blir til overs fra klesproduksjon. – Vinnerbidraget viser smart design og fokus på en bærekraftig motefremtid. Kims upcycling-idé er både leken, praktisk og nyskapende. Vi ser mange muligheter til å skape noe virkelig interessant sammen med Kim, sier KappAhls design- og sortimentdirektør Maria Segergren.