Utdanningsdirektoratet

33 søknader om å starte opp friskole

Del

Utdanningsdirektoratet har mottatt 33 søknader om å starte opp friskole fra høsten 2017.

Søknadene er fordelt på 22 grunnskoler og 11 videregående skoler. Antall søknader har gått litt ned sammenlignet med tidligere år.

Flere idrettsskoler
- I år er det en sterk økning i søknader om å starte opp idrettsskoler sammenlignet med tidligere år. Nesten halvparten av alle søkerne ønsker å starte opp en idrettsskole, sier avdelingsdirektør Einar Simonsen Plahter i Utdanningsdirektoratet. 

Det er 11 søknader om idrettsskoler på ungdomstrinnet og 4 søknader om videregående toppidrettsskoler. Med den nye friskoleloven som kom i 2015, ble det åpnet opp for at man kunne søke på grunnlag av særskilt profil (profilskoler). Dette betyr blant annet at ungdomsskoler nå kan søke om godkjenning som idrettsskoler. 

Skolene vil få svar på søknadene innen 1. februar 2017, og vil kunne starte opp tidligst høsten 2017.

Her kan du lese mer om hvem som søkte:
http://www.udir.no/soknader-friskole

Kontakter

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Molde og Hamar.

Følg saker fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom