Opera Software

30 % av mobil databruk er bakgrunnsdata ifølge nye tall fra Opera

Del

Facebook Messenger, What’s App og Gmail tapper mobile dataplaner ved å bruke unødvendig bakgrunnsdata. En ny analyse gjennomført gjennom Opera Max på flere millioner Android-enheter, viser at mer enn 30% av databruken til apper skjer i bakgrunnen.

Facebook Messenger og Gmail er appene som brukte mest bakgrunnsdata, de bruker hele 73% av dataene i bakgrunnen.

Google Drive og What’s App bruker mer enn 50 prosent av dataene i bakgrunnen.

Bakgrunnsdata kan være et problem

Bakgrunnsdata er all datatrafikk som benyttes når du egentlig ikke bruker en app, slik som synkronisering av e-post, innlasting av annonser og nyhetsartikler, selv om du ikke leser informasjonen eller bruker dataene.

- De fleste apper er utviklet for å lage en god brukeropplevelse, ikke for å spare data. Om du lar bakgrunnsdataene løpe fritt på et begrenset dataabonnement tilsvarer det som å kaste én krone ut av vinduet for hver tredje krone du betaler for et abonnement, sier Sergey Lossev, produktsjef i Opera.

- Folk flest kjenner ikke til omfanget av bakgrunnsdata, har ofte ikke gitt appene tillatelse, og vet ikke hvordan de kan begrense databruken. Derfor introduserer vi Smart Alerts i Opera Max, som gir folk muligheten til selv å styre bruken av bakgrunnsdata. Opera Max kan også gi nyttige tips til hvordan man kan unngå at apper ikke bruker opp hele datapakken, sier Lossev.

Slik virker Smart Alerts

Smart Alerts identifiserer hvilke apper som har en stor prosentandel av databruken i bakgrunnen. Opera Max varsler deg om denne bruken, og gir deg valget mellom å la appen fortsette å bruke bakgrunnsdata, eller å stoppe bruken.

Opera Max varsler deg når en app har brukt mer enn 10mb i løpet av en uke. Varslene dukker opp i Opera Max som et kort på tidslinjen og som et varsel i varslingsmenyen i Android. Opera Max gir deg også varsler når en app bruker mye bakgrunnsdata på kort tid.

Om analysen

Analysen er basert på data fra anonym og aggregert statistikk fra flere millioner mobiltelefoner med Opera Max installert, i desember 2015. Sikkerheten og brukerdataene til Opera’s brukere er svært viktig for oss, og vi er varsomme med hvordan vi bruker dataene. Opera Max’ vilkår kan leses her.

Om Opera Max

Opera Max er den første datastyrings-appen som gir datasparing selv ved streaming av video og musikk på Android telefoner. Den nye versjonen av Opera Max gir enda større grad av kontroll over databruken til apper, og mer enn datakontroll-funksjonene som finnes i Android 5.0 og 6.0.

Last ned siste versjon av Opera Max fra Google Play.

For flere skjermbilder og ikoner, trykk her.

Nøkkelord

Bilder

Om Opera Software

Opera Software
Opera Software
Gjerdrums vei 19
N-0484 Oslo

+47 2369 2400http://www.opera.com/no
Operas produkter gir mer enn 350 millioner forbrukere på nettet muligheten til å oppdage og knytte kontakt med det innholdet og de tjenestene som betyr mest for dem, uavhengig av enhet, nettverk eller sted. I tillegg hjelper vi annonsører med å nå et publikum som er verdifullt for forretningene. Opera leverer også produkter og tjenester til mer enn 120 operatører verden over, slik at de kan tilby abonnentene sine en raskere, bedre og mer økonomisk nettverksopplevelse.

Følg saker fra Opera Software

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opera Software på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opera Software

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom