Nærings- og fiskeridepartementet

250 båter kan fiske mer på distriktskvota

Del

Taket for hvor mye hver båt kan fiske på distriktskvota økes fra seks til ti tonn. Målet er å sørge for fortsatt aktivitet i fiskeindustrien i Gamvik og Lebesby.

- Jeg har bestemt at maksimalkvoten skal økes fra seks til ti tonn. Ved å gjøre dette sikrer vi at fisket og aktiviteten på land fortsetter, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik.

Distriktskvoteordningen er en midlertidig ordning, som har vært ment å bidra med mer torsk utenom hovedsesongen til foredlingsbedrifter i kommunene Gamvik og Lebesby. Nærings- og fiskeridepartementet vil nå vurdere hvordan ordningen har virket, frem mot at departementet i desember skal fastsette reguleringene for neste år. 

Det ble satt av 3000 tonn til ordningen i 2018. Makskvota per båt ble satt til seks tonn.  Foreløpig er bare knapt 1200 tonn fisket. Nå øker altså makskvota til ti tonn.

Departementet endrer ikke tillegget under ferskfiskordningen for åpen gruppe. Denne ordningen har som mål å stimulere til leveranser av fersk torsk til landindustrien også i andre halvår.

- Situasjonen med overfiske i åpen gruppe gir heller ikke grunnlag for å øke tillegget innenfor ferskfiskordningen i år. Gruppa har overfisket sine samlede kvoter. Da må vi holde litt igjen, framfor å bidra til et enda større overfiske, sier fiskeriminister Nesvik. 

Når det gjelder ferskfiskordningen for lukket gruppe, vil Fiskeridirektoratet på normal måte vurdere endringer ved behov.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom