Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

23.september kl. 10.00: NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Fortsatt mye bevegelser i fjellpartiet

- Bevegelsene er fortsatt store i Veslemannen, og døgnhastigheten i øvre del er ca. 10 cm/d, og rundt 1 cm i nedre del. Det har gått noen små steinsprang i går kveld og i natt, sier geolog i NVE, Gudrun Dreiås Majala.

Bevegelsene økte utover dagen og kvelden i går etter regn og snøsmelting. Det ble kaldere sent i går kveld og det har kommet mye snø.

- Det er et mindre, smalt område ned mot fronten som har økt mye fra i går ettermiddag. Området er noe større enn det som raste ut sist uke, men vil ikke kunne nå bebyggelse eller jernbanelinje, sier Majala.

Det er -2,7 grader på Mannen nå og det ligger 37 cm snø. Spesialvarslet fra met.no indikerer mellom 30 og 45 mm nedbør det neste døgnet, og fra -3 til 0 grader. Dette betyr at det kan komme ytterliggere en halvmeter snø og dette vil fungere som et betydelig vannmagasin som kan tilføre fjellpartiet vann når det blir varmere. Det er varslet minusgrader og snø frem til onsdag.

På bakgrunn av de store bevegelsene opprettholder NVE rødt farenivå.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen (utenfor Veslemannen) utgjør noen få cm i året, mens den mest aktive delen av Veslemannen har forskjøvet seg mer enn 2 meter det siste året og nedre delen 16 cm. 

Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, det vil si rundt én prosent av det totale volumet av Mannen.

Dagsrapporter for bevegelsene blir publisert her

Kontakt

Vakthavande geolog: tlf. 474 55 454 (ikke sms)

Pressetelefon: tlf. 489 97 667 (ikke sms)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Vær oppmerksom på tynn is i lavlandet i vinterferieuke15.2.2019 15:30:00Pressemelding

Ved inngangen til første vinterferieuke er vannene i fjellet nå stort sett farbare, men noen unntak finnes. Vær særlig oppmerksom på steder der vann strømmer under isen slik som innløp, utløp og i trange sund med gjennomstrømning. Tenk også på egen sikkerhet om du planlegger å krysse et vann. Kasteline, ispigger og tørre klær i sekken er enkle ting som kan være avgjørende for å overleve om du går gjennom isen.

Fusjoner og ny teknologi kan spare strømkundene for mer enn 2,6 milliarder kroner i året15.2.2019 09:00:00Pressemelding

Analyse av gjennomførte fusjoner viser betydelige kostnadsgevinster hos nettselskapene. I tillegg venter bransjen gevinster fra digitale løsninger. Ved å anta en ytterligere samling av nettselskap, og bruk av digitale løsninger, viser beregninger at strømkundene kan spare mer enn 2,6 milliarder i året, beregnet fra år 2025. På lengre sikt kan utsatte og reduserte investeringer bidra til en ytterligere kostnadsreduksjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom