Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

22. oktober kl. 18.00: NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Hastighetene varierer, men er synkende

- Generelt ser vi en synkende trend og hastighetene er rundt 8-14 cm/døgn i øvre del og 2-4 cm/døgn i nedre del, sier vakthavende geolog Gustav Pless.

I løpet av siste døgnet har det blitt registrert 8 mm nedbør. Siden i går, søndag, er det minusgrader på målestasjonen og nedbøren kommer nå som snø.

- Det er nå 24 cm snø på målestasjonen. Kaldt vær vil nok på sikt stabilisere situasjonen, sier Pless.

Hastighetene er varierende og fjellpartiet gjør fortsatt noen fremstøt. NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktivt del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. De årlige bevegelsene i Mannen (utenom Veslemannen) er noe få cm i året, har den mest aktive delen av Veslemannen har bevegd seg 4,1 meter den siste måneden. Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, noe som utgjør rundt en prosent av det totale volumet av Mannen.

Her finner du dagsrapporter for Veslemannen.

Det blir pressebrief kl. 10.00 i morgen. Oppmøte i foajeen på Rauma Kulturhus.

Kontakt:

Vakthavende geolog: 474 55 454 (ikke sms)
Pressetelefon: 489 97 667 (ikke sms)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Isforholdene i juleferien 2018 – store variasjoner i lavlandet21.12.2018 12:00Pressemelding

Vi er inne i en kald periode med islegging i lavlandet i hele landet. Mange vann er islagte med klar stålis langs kysten fra Rogaland til Finnmark, men det er stor variasjon i tykkelsen. Fra julaften slår det om til mildere vær med plussgrader fra Agder til Troms i lavlandet, som sammen med regn vil svekke lavlandsisen. Østlandet og Finnmark får stort sett kuldegrader, men på Østlandet skaper snø på tynn is usikkerhet. På varsom.no finner man isvarsler og aktuelle ferdselstips. Å ferdes på blank stålis er en stor naturopplevelse, men innebærer også farer om man ikke bruker fornuften og sikrer seg.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom