FN-sambandet

2016 blir varmere enn rekordåret 2015

Del

Ny FN-rapport viser at 2016-temperaturene kommer til å ligge nær 1,2 grader over førindustrielt nivå. Dette melder Verdens meteorologiorganisasjon (WMO).

2016 ligger an til å bli det varmeste året som noen gang har blitt målt, med globale temperaturer over rekordåret 2015. Da lå temperaturøkningen på én grad celsius.

Foreløpige data viser at de globale temperaturene for 2016 ligger an til å bli 1,2 grader over førindustrielt nivå, ifølge en rapport fra WMO, publisert mandag 14. november. WMO er FNs meteorologiorganisasjon.

Les pressemeldingen fra WMO

Klimaforhandlinger i Marokko denne uka

FNs klimatoppmøte foregår denne uka i Marrakech, Marokko. Statsledere fra hele verden kommer til toppmøtet, og klimaminister Vidar Helgesen er til stede.

Årets forhandlinger dreier seg om oppfølgingen av Parisavtalen som ble vedtatt høsten 2015; retningslinjer, rapportering og håndtering av brudd på avtalen. Parisavtalen forplikter verdens land til å jobbe for en temperaturstigning på maksimalt to grader.

Forskerne i FNs klimapanel mener at to graders temperaturstigning er grensen for hva naturen kan tåle. Stiger temperaturen mer enn det vil klimaendringene bli umulige å kontrollere.

Kontakter

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.

Følg saker fra FN-sambandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FN-sambandet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom