UiO - Det humanistiske fakultet

200 forskere og skolefolk skal diskutere: Flerspråklighet og utdanning

Del

Krever det for mye å legge til rette for flere språk i skolen? Eller er flerspråklighet en ressurs som lærere og pedagoger kan utnytte mye bedre i fremtiden?

Å kunne flere språk har aldri vært viktigere enn i dag. Likevel sitter mange elever i Norge med språkferdigheter de aldri får muligheten til å bruke i klasserommet eller på eksamener.

Stortinget har vedtatt i læreplanen at «Alle elever skal få erfare at det å kunne flere språk er en ressurs i skolen og samfunnet». Flerspråklighet er også et viktig perspektiv i de reviderte læreplanene som skal komme ut av Fagfornyelsen.

Krever det for mye å legge til rette for flere språk i skolen? Eller er flerspråklighet en ressurs som lærere og pedagoger kan utnytte mye bedre i fremtiden?

7. og 8. mai inviterer Universitetet i Oslo til konferansen «Flerspråklighet og utdanning». Hit kommer mer enn 200 forskere og skolefolk fra 14 forskjellige land for å diskutere flerspråklighet på tvers av skolefag og utdanningskontekster.

  • Hva er viktigheten av flerspråklighet på tvers av skolefag? Hvilken rolle spiller flerspråklighet i språkfagene?
  • Hvilke politiske føringer og hvilke praksiser fremmer god flerspråklig opplæring i ulike kontekster?
  • Hvilke utfordringer erfarer skoler i arbeidet med flerspråklige elever? Hvilke strategier kan bidra til å løse disse utfordringene?
  • Hvordan påvirker flerspråklige undervisningsstrategier elever fra språklige minoriteter?

Les mer om konferansen her: https://www.hf.uio.no/multiling/aktuelt/arrangementer/konferanser/2018/flerspraklighet-og-utdanning.html 

Konferansen organiseres av Senter for flerspråklighet (MultiLing, ILN) og forskergruppen SISCO ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS).

Nøkkelord

Kontakter

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultet



http://www.hf.uio.no/

Følg saker fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom