Medietilsynet

19,5 millioner er fordelt til lokale lyd og bildemedier

Del

Medietilsynet har fordelt 19,5 millioner kroner i støtte til lokale lyd- og bildemedier til 90 mottakere. Om lag halvparten av tilskuddsmidlene gis som investeringsstøtte til digitalisering av lokalradio.

Medietilsynet mottok 370 søknader om tilskudd til lokale lyd- og bildemedier for 2018. Det ble søkt om over 60 millioner kroner fra totalt 121 søkere.

– Det er positivt å se at det er stor interesse for denne typen tilskudd. Årets prioriteringer skal stimulere til livskraftig lokale mediemiljøer og utbygging av digitale lokalradionett i hele landet, sier Mari Velsand direktør i Medietilsynet.

Prioriteringer i tildelingen i år:

  • Søknader om investeringstilskudd til digitalisering av lokalradio
  • Søknader om tilskudd til lokale programproduksjoner og utviklingsprosjekter som stimulerer til bruk av norsk musikk

Rekordmange søkte tilskudd for 2018, og den tildelte rammen for tilskuddsmidler er større enn noen gang tidligere.

I år er det flere selskaper enn tidligere som ikke kan motta støtte på grunn av reglene for tildeling av bagatellmessig støtte. Disse reglene innebærer at en mottaker over en periode på tre år ikke kan motta tilskudd på mer enn 200 000 Euro. Dette gjelder særlig utbyggere av lokale digitale nett.

Medietilsynet har fordelt tilskuddet etter innstilling fra fagutvalget for lokale lyd- og bildemedier.

Listen over mottagere av årets tildeling finner du her.

I utlysningsteksten kan du lese mer om søknaden og prioriteringer.

Mer om tilskuddsordningen finner du her.

Kontakter

Bilder

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom