Nærings- og fiskeridepartementet

1,9 milliarder til norske vekstselskaper

Del

Innovasjon Norge har signert en ny avtale med Det europeiske investeringsfondet (EIF). Avtalen skal gjøre det lettere for norske vekstselskaper å få lån.

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

– Det er svært gledelig at samarbeidet mellom Innovasjon Norge og Det europeiske investeringsfondet forlenges. Avtalen vil bidra til å øke kapitaltilgangen til innovative prosjekter i næringslivet og øke effekten av offentlige midler, sier næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen (H). 

Avtalen ble signert 4. mars og er en utvidelse av en avtale som ble signert i 2017, og som var gjeldende for 2017 og 2018. Avtalen var da på 900 mill. kroner. Den nye avtalen har et omfang på 1,9 milliarder kroner, og styrker Innovasjon Norges evne til å tilby lån til norske bedrifter i perioden betydelig. Avtalen vil være gjeldende i 2019 og 2020.

Avtalen med EIF gir Innovasjon Norge mulighet til å innvilge flere og større lån. Garantiene fra EU-systemet gjør at Innovasjon Norge kan øke sin innsats uten at det krever ytterligere bevilgninger over statsbudsjettet.

Kontakter

Bilder

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom