NRK

1,5 millioner seere var innom NRK1s valgnattsending

Del

En hel verden har fulgt USA-valget. I Norge valgte et flertall av TV-seerne å følge valgnattsendingen på NRK1.

— Som vi alltid har sett er NRK førstevalget for publikum når store og viktige ting skjer i verden, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.


Hele 1,5 millioner TV-seere var innom valgsendingen på NRK1 fra kl. 21.30 og fram til klokken 03.00 som er det tidsrommet vi foreløpig har tall for. I snitt var det 300 00 seere som fulgte sendingen minutt for minutt.


Rett før kl. 03.00 var det fortsatt nesten 100 000 som satt oppe og så på NRK1. Det er nesten tre ganger så mange som på samme klokkeslett da Obama ble valgets vinner i 2008.

I morgentimene onsdag har det vært en eksplosiv vekst i bruk av NRKs forsider på nett og mobil, med nesten 200 000 unike brukere i timen på mobil. Besøkstallene for nettsidene til Urix er samtidig blant de aller høyeste noensinne. 

NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord er imponert over det NRK Nyheter har levert.

— Det er lagt ned store ressurser og en vanvittig innsats fra veldig mange for å dekke det som en hel verden har fulgt i spenning. Dette USA-valget har for lengst blitt kalt historisk. Tallene både på TV og nett tyder på at publikum har satt pris på den jobben vi har gjort, sier Beverfjord.  

Kontakter

For mer informasjon kontakt nyhetsredaktør i NRK, Stein Bjøntegård tlf. 91158914 eller NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord tlf. 99214634

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom