Trygg Trafikk

11 omkom i trafikken i november

Del

93 har mistet livet i trafikken så langt i år. Det viser ulykkestallene for november. Trygg Trafikk advarer mot krevende kjøreforhold i adventstiden. – Vær obs på vekslende føreforhold og stress ned, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

11 omkom i trafikken i november. Det betyr at 93 personer så langt i år har mistet livet i trafikken. På samme tid i fjor hadde 127 mennesker mistet livet på norske veier.

– Ta det med ro i adventstiden

Nå går vi inn i en av årets mest hektiske måneder og desember gir høye skuldre og stress for mange.

­–Ikke ta stresset med deg inn i trafikken. Det kan i verste fall føre til ulykker. Senk pulsen og fokuser på kjøringen. En ulykkesfri adventstid er viktigere enn sparte sekunder, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Lumske kjøreforhold

Trygg Trafikk advarer også norske sjåfører mot at julemåneden kan by på svært lumske kjøreforhold.

– Høsten og vinteren har så langt bydd på vekslende kjøreforhold og dårlig vær i store deler av landet. Raskt skifte mellom snø, slaps, is, regn og bar asfalt kan gi svært vanskelige kjøreforhold. Er det speilglatt på veien bør du vurdere å utsette turen eller la bilen stå og velge kollektivt i stedet, sier Johansen.

Årets mørkeste måned

Desember er også årets mørkeste måned. Derfor minner Trygg Trafikk folk om å huske refleksen når de skal ut i mørket.

– Refleks gjør deg synlig i mørket. Dropper du refleksen velger du å gamble med din egen sikkerhet. Du trenger refleks selv om du bare skal gå en kort tur, på fortauet eller i opplyste gater. De fleste ulykkene som involverer fotgjengere skjer faktisk når folk krysser gaten i tettbygde strøk, avslutter Johansen. 

5 råd i julestresset

  • Ikke ta med stresset inn i bilen
  • Tilpass farten etter forholdene
  • Skrap alltid rutene fri for is og snø
  • Dropp mobilen mens du kjører
  • Bruk alltid refleks

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Trygg Trafikk jobber for at færrest mulig skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken. Vi er tilstede i alle landets fylker. Trygg Trafikk er både samarbeidspartner og pådriver overfor myndigheter og bedrifter. Vi er også et bindeledd mellom frivillige aktører og myndigheter.

Følg saker fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom