Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

11. oktober: NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Store bevegelser og mange ras fra Veslemannen i går kveld og i natt.

- Det er store bevegelser i fjellpartiet og det gikk en rekke ras i går kveld og i natt. Det største gikk fra et midtparti i går kveld kl. 22:18. Dette var et område med stor hastighet hele gårsdagen og det var en markert akselerasjonsfase før det kollapset, sier Lars Harald Blikra, geolog og seksjonssjef i NVE.

Bevegelsene har gått noe ned de siste timene, men er fremdeles 40-80 cm/d i øvre del og 3-4 cm i nedre del. Det er varmt i fjellet, over 6 grader, og snøsmelting som tilfører vann til fjellpartiet. 

Det er varslet sol og mellom 7 og 8 grader i dag, og fortsatt varme ut uka. Lørdag og søndag er det også meldt regn. Dette vil føre til fortsatt snøsmelting og tilførsel av vann til det ustabile fjellpartiet. NVE forventer at fjellpartiet vil ha store bevegelser utover uka. 

Dagsrapporter for Veslemannen blir publisert her.

Vakthavende geolog:  tlf. 474 55 454 (ikke sms)

Pressetelefon:  tlf. 489 97 667 (ikke sms)

Bilder

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom