Fiskebåt

1000 ungdomar skal lære om fiskeri

Del

Fredag 25. august er blir det storsatsing for å rekruttere ungdom til fiskerinæringa. Til saman 1000 10. klassingar frå Sunnmøre og Romsdal er venta til arrangementet, Fiskeflåtens Ungdomsmønstring, som blir halde på Parken kulturhus i Ålesund.

Fiskeflåtens Ungdomsmønstring har vore arrangert i Ålesund sidan 2007, og målet er å gi ungdomane eit innblikk i fiskerinæringa, og vise kva for karrierevegar som er mogleg å velge innan sjømatnæringa generelt og med spesielt fokus på fiskeflåten.

Det er lagt opp til to identiske forestillingar med rundt 500 elevar på kvar. Første runde startar kl. 09.30, og den andre startar kl.11.15

På kvar forestilling blir det korte foredrag (15 min.) med representantar frå sjømatnæringa. I tillegg blir det også musikalsk underhaldning. Det blir også ein panelsamtale med yngre folk som arbeider på fiskebåtar eller tar utdanning i den retninga.

For å gi elevane ein ekstra motivasjon, blir det også gjennomført ein konkurranse mellom klassene. Premien er på kr. 10 000,- til den beste klassa.

Arrangementet skjer i samarbeid mellom Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag (Surofi), Fiskebåt Vest, Møre og Romsdal fiskarlag og Marint Kompetansesenter. Arrangementet er det største i sitt slag her i landet.

Media er velkomen til å følge begge arrangementa.

Kontakter

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg saker fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fiskebåt

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom