Randstad

1 av 5 virksomheter i Agder og Rogaland nedbemanner

Del

Antallet langtidsledige i Norge øker, og 1 av 5 virksomheter vil nedbemanne det neste halvåret. Enda færre planlegger å øke antall faste ansettelser, iallfall i Agder og Rogaland.

Dette og mye annet er kartlagt i høstens RAMA (Randstad Arbeidsmarkedsanalyse), som baserer seg på en stor undersøkelse blant over 2000 norske ledere og ansatte. Undersøkelsen er gjennomført i oktober i år av Respons Analyse, på vegne av HR- og bemanningsselskapet Randstad, som nylig kjøpte Proffice-konsernet. 

Tallene viser at 18 prosent av virksomhetene på landsbasis vil nedbemanne det neste halvåret, det gjelder også virksomheter i Agder og Rogaland. Helt mørkt er det likevel ikke, 23 prosent kommer også til å rekruttere flere faste ansatte, men ser vi på tallene for Agder og Rogland isolert, er andelen bare 16 prosent. I tillegg kommer noen midlertidige ansettelser.

Størst vekst i bygg- og anleggsbransjen

Ser vi på de ulike bransjene er det størst bemanningsoptimisme innen bygg- og anleggsbransjen. Her svarer hele 46 prosent av lederne at de vil øke antall faste stillinger. Optimisme er det også innen IT, teknologi og telekom, her svarer 44 prosent at de vil ansette flere faste. Til sammenligning er det kun 17 prosent innen olje og gass som vil øke antall faste ansatte, mens 32 prosent nedbemanner. Også i privat sektor planlegges det flere faste ansettelser, sammenlignet med offentlig. Her er tallene henholdsvis 27 og 17 prosent.

1 av 4 ansetter helt ny kompetanse

Spør vi lederne hva slags type kompetanse de planlegger å rekruttere, svarer en fjerdedel at de utelukkende kommer til å tilføre virksomheten helt ny kompetanse. Mens de aller fleste kommer til å ansette folk som har sammenfallende kompetanse med eksisterende ansatte.

Klassiske stillingsannonser fortsatt mest brukt

Å lyse ut stillingsannonser er fortsatt det mest brukte rekrutteringsverktøyet. 71 prosent av virksomhetene benytter seg av dette. Deretter er egne nettverk viktig (61 prosent), mens bruk av rekrutteringsbyrå inntar tredjeplassen, med 26 prosent.

For mer informasjon, kontakt:

Eivind Bøe

Adm. direktør Randstad Norway

Telefon: +47 90 99 81 50

eivind.boe@randstad.no

 

Randstad Stavanger

Stine Engebretsen

Teamleder staffing

Stine.Engebretsen@randstad.no

Telefon: 400 21 419

 

Randstad Kristiansand

Tom Berhus

Salgssjef

Tom.berhus@randstad.noi

 

Om Randstad

Randstad ble grunnlagt av Frits Goldschmeding og Ger Daleboudt i Nederland 1960, og er verdens nest største aktør av HR- og bemanningsløsninger med over 600.000 ansatte i 39 land. Selskapet er børsnotert og nådde i 2015 en omsetning på over 170 milliarder kroner.

Randstad kom til Norge i 2008, og kjøpte Proffice-konsernet i 2016. Randstad Norway er lokalisert over hele landet.

 

 

  

Bilder

Dokumenter

Om Randstad

Randstad
Randstad
Haakon VIIs gate 5
0161 Oslo

400 21 400https://www.randstad.no/

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom