1 av 3 vil prioritere fotball-VM foran familie eller partner

Del

I en ny, landsomfattende spørreundersøkelse om fotball-VM, svarer en av tre nordmenn at de kommer til å priroritere sendingene fra VM foran familie eller partner. Enda flere vil nedprioritere venner.

Analysebyrået Opinion har, på oppdrag fra Unibet, kontaktet nordmenn i forbindelse med ”Den store, norske fotballundersøkelsen 2018”, der byrået har spurt et landsrepresentativt utvalg om deres mediebruk, seervaner og forventninger og spådommer til årets fotball-VM.

På spørsmål om prioriteringer, svarer en av tre at de i noen eller stor grad kommer til å prioritere VM foran partner eller familie. Venner får unngjelde enda hardere; nesten 40 prosent av de spurte kommer til å nedprioritere venner for å få med seg kamper fra mesterskapet i Russland. Hver fjerde nordmann nordmann svarer at de vil prioritere VM-kampene foran praktiske gjøremål i hjemmet.

PR Manager i Unibet Norge, Steffen Løvholen, mener at det er kvinnene som i stor grad blir skadelidende.

- Det er tydelig at mange kvinner kommer til å se mindre til mannen sin den neste måneden. Andelen menn som vil prioritere VM foran familie eller partner, er betydelig høyere enn blant kvinnene, sier Løvholen.

-For mange er kjærligheten til fotballen så sterk at det den skader samlivet. Åtte prosent av de som svarer at de skal følge mesterskapet, svarer at de har opplevd at fotballinteressen har gått ut over samlivet. Blant disse svarer en drøy fjerdedel at de har opplevd at et forhold er blitt avsluttet på grunn av lidenskapen til fotball. 95 prosent av de sistnevnte er menn, forteller Løvholen.

I den samme undersøkelsen kommer det klart frem at interessen for årets VM er meget stor blant det norske folk. Fire av 10 – over dobbelt så mange menn som kvinner – planlegger å følge med på årets fotball-VM. Blant disse skal ni av 10 se mesterskapet på TV hjemme, mens mellom 40 og 50 prosent vil bruke aviser, nettaviser, mobil og PC som primær plattform.

-40 prosent planlegger å få med seg minst to kamper hver dag, mens dobbelt så mange svarer at de skal se minst èn kamp. Da vil man nødvendigvis være nødt til å nedprioritere noe annet, inkludert familie, partner, venner, hagearbeid og klesvask, avslutter Løvholen.

«Den store, norske fotballundersøkelsen 2018» ble gjennomført av Opinion i mai i år, blant et landsrepresentativt utvalg på over 1000 nordmenn.

 

For ytterligere informasjon:

Steffen Løvholen
PR Manager Norge
(+47) 482 98 980
steffen.lovholen@kindredgroup.com

 

Om Unibet

Unibet800 57 536

Følg saker fra Unibet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unibet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unibet