-Nei, skiinteressen har ikke sunket etter at Northug la opp

Del

Etter at Petter Northug la opp, har mediedekningen av langrenn gått kraftig ned i Norge. Spillinteressen på langrennsodds har imidlertid økt, mye takket være Therese Johaugs come-back, varsler det europeiske spillselskapet Unibet.

Petter Northug har lenge vært verdens mest toneangivende langrennsløper. NRK meldte tidligere i år at det har vært en kraftig nedgang i medieinteresse etter at Northug la opp. Mange frykter sponsorflukt. På sportsoddsen meldes det derimot om økt interesse, ifølge spillselskapet Unibet.

-Vi har faktisk slått alle rekorder i langrenn etter at Petter Northug la opp. Vi ser en økning i antall spillere som tipper på langrennsodds, med over 54 prosent, mot normalt 10-12 prosent økning i samme tidsperiode tidligere år. Omsetningen på langrenn er nå på OL-nivå, forteller Steffen Løvholen, PR Manager i Unibet Norge.

Økningen i antall spill på herrene har imidlertid fulgt normalen. Det er spill på damelangrenn, med Therese Johang i spissen, som står for mesteparten av økningen.

-Før jul var det omtrent dobbelt så mange spill på herrelangrenn som på damelangrenn. Nå er det omtrent likt, til tross for at omsetningen på herrene har økt med over 12 prosent. Spill på damelangrenn har rett og slett eksplodert, og det er Therese Johaug som er spillernes klare favoritt. 98 prosent av alle spill på 15km klassisk og 96 prosent av alle spill på tremila i VM er for eksempel på Johaug. Fortsetter trenden vil damelangrenn være større enn herrelangrenn innen VM er over, avslutter Steffen Løvholen

  

For ytterligere informasjon:

Steffen Løvholen
PR Manager Norge
(+47) 482 98 980
steffen.lovholen@kindredgroup.com

 

Nøkkelord

Om Unibet

UnibetFølg saker fra Unibet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unibet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unibet