Norsk Folkehjelp

-Næringslivet må unngå forbindelser til okkupasjonen av Palestina

Del

Regjering må utarbeide en skriftlig anbefaling til norske bedrifter om å unngå økonomiske forbindelser til okkupasjonen av Palestina, krever Norsk Folkehjelp.

- I over 20 år har Norge og det internasjonale samfunnet satset på en fredsprosess hvor Israel setter alle premissene. Stormaktene har ikke vært villige til å legge det nødvendige press på Israel for at de skal oppgi okkupasjonen og bidra til opprettelsen av en palestinsk stat med grunnlag i folkeretten, sier styreleder i Norsk Folkehjelp Finn Erik Thoresen.

Norsk Folkehjelps landsmøte vedtok i helgen en politisk uttalelse som krever at den norske regjeringen må bidra til reelt press på Israel for at de avslutter den folkerettsstridige blokaden og okkupasjonen.

- Norske myndigheter må oppfordre norsk næringsliv til å styre unna forbindelser til okkupasjonen av Palestina. Med det mener jeg økonomisk samkvem som støtter opp om ulovlig bosettingsvirksomhet og andre folkeretts- og menneskerettighetsbrudd i de okkuperte palestinske områdene, sier Thoresen.

Han sier kravet er spesielt viktig nå ett år etter krigen hvor en ser at bare fem prosent av det nødvendige byggematerialet blitt tillatt innført til Gaza. I løpet av konflikten i fjor ble 19 000 boliger ødelagt, og 100 000 mennesker ble hjemløse.

Norsk Folkehjelp har vært til stede for og støttet palestinernes sak i over 30 år - i flyktningleirene i Libanon siden 1982 og på Gazastripen og Vestbredden siden 1987. Organisasjonen støtter palestineres legitime rett til selvstendighet og frihet fra undertrykking, okkupasjon og påtvunget eksil.

Les hele uttalelsen fra Norsk Folkehjelps landsmøte i dokumentet under.

Kontakter

Dokumenter

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom