Unio

- Oljefondet må fortsatt ligge i Norges Bank

Del

Unio vil ikke sette forvaltningen av oljefondet til et eget særlovselskap, slik et offentlig utvalg har foreslått. - Vi er særlig redd for at et eget særlovselskap vil utvikle en egen kultur som øker riskotakingen i fondet, sier sjeføkonom Erik Orskaug i Unio.

- Vi ønsker ikke at oljefondet skal gå mer i retning av «aktiv forvaltning» og «aksjeplukking» som kanskje er mer spennende for forvalterne, men som kan gi større usikkerhet for den framtidige avkastningen nå som fondet har blitt så stort, fortsetter Orskaug.

 Unio mener også at Norges Banks formålsparagraf i større grad må sidestille hensynet til målet om lav inflasjon og hensynet til høy sysselsetting enn det utvalget legger opp til.  

Unios høringssvar til forslaget til ny sentralbanklov kan leses på Unios nettside; http://bit.ly/2wTurBk

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er partipolitisk uavhengig og er med våre 360 000 medlemmer Norges nest største hovedorganisasjon for arbeidstakere.

Unio skal være den hovedorganisasjonen som best ivaretar universitets- og høgskoleutdannedes interesser ved å arbeide for høyere verdsetting av kunnskap, forskning, kompetanse og ansvar.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom